holistische therapie

Holistische therapie

Holistische therapie is therapie waarbij er gekeken wordt naar de mens in zijn geheel. Therapie met een holistische aanpak. Niet alleen je lichaam maar ook je energie en je geest. Eventuele blokkades weghalen en kijken naar hoe je vanuit je eigen kracht kunt functioneren. Helemaal jezelf zijn en jezelf voeden met positieve energie.

Veel mensen kunnen sommige fysieke klachten niet verklaren. Dat komt omdat de oorzaak iets mentaals is. Bijvoorbeeld een niet verwerkte trauma uit de jeugd. Je hebt dan te maken met disbalans in je lichaam én geest. Een holistisch coach kan je hier heel goed bij helpen. Meer rust in je hoofd en daardoor ook in je lichaam. De therapie sessies worden vaak in combinatie met healing behandelingen gedaan.

Een healing behandeling verwijdert blokkades en zorgt dat de energie in je lichaam weer soepel gaat bewegen. Je voelt je lekkerder in je lijf en een stuk energieker.  Healing behandelingen werken soms in 1 keer, waar andere mensen er meerdere nodig hebben. Dit verschilt dus erg per persoon. Met een healing behandeling kun je angst verwijderen, lichamelijke klachten, paniekaanvallen, zorgen en stress. Het zorgt ervoor dat het evenwicht in jezelf wordt hersteld. 

Een holistisch coach weet precies hoe je hierbij geholpen kan worden. Sommige gebruiken hier klankschalen bij, edelstenen, Reiki, schaalwandelen of Chakra reinigingen. 

 

Energetische behandelingen worden afgestemd op de persoon en de hulpvraag. Behandelingen duren vaak 1,5 uur per keer en kan zelfs in 1 keer al een groot verschil geven. Het is daarnaast belangrijk dat je een goede klik hebt met de persoon die jou een behandeling geeft. Niet alleen het resultaat moet ontspannend zijn, ook de behandeling zijn moet comfortabel voelen.

 

Holistische therapie zorgt ervoor dat je je vitaler voelt, je helemaal tevreden kunt zijn met jezelf en je volledig vanuit je hart gaat leven. Er zitten dus erg veel voordelen aan. Zeker bij mensen die veel stress ervaren en een groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben. Die beseffen vaak niet dat de stress niet alleen mentaal belastend is, maar vooral ook vast gaat zitten in het lichaam. De lichamelijke klachten gaan dan ook niet zomaar weg.

Maak je niet druk als je niet meteen al iets ervaart tijdens een eerste sessie. Sommige mensen voelen namelijk helemaal niets tijdens de eerste behandeling. Andere mensen ervaren een koud of warm gevoel of tintelingen in de vingers. Geef het in ieder geval niet meteen op als je geen groot verschil merkt. Dit kan pas komen na meerdere behandelingen.