zelfcompassie training

Wat is zelfcompassie?

Zelfcompassie staat eigenlijk voor het geven van liefde aan jezelf. Wat liever en vriendelijker zijn voor jezelf in plaats van altijd te harde eisen stellen. De liefde die je aan anderen geeft zou je ook aan jezelf moeten geven. Want waarom zou jij het zelf niet waard zijn? 

Als je het moeilijk vindt zelfcompassie te tonen zou je aan de slag kunnen gaan met een Mindfulness coach. Iemand die jou precies leert hoe je wat milder kan zijn en hoe je trots kunt zijn op jezelf ook als je bepaalde doelen niet haalt. Dus eigenlijk om met een andere bril naar jezelf te kijken. Want wat veel mensen zich niet beseffen is dat het niet tonen van zelfcompassie ervoor zorgt dat je op de lange termijn lichamelijk klachten kunt krijgen. 

Als een coach niet bij jou past kun je het jezelf ook helemaal leren. Zo blijf je zelf in controle maar leer je toch op een andere manier naar jezelf te kijken. Dit kun je doen door een zelfcompassie training te volgen. De inhoud van de training kun je altijd nog op een latere momenten toepassen. Op je eigen tijd en op je eigen manier aan de slag met zelfcompassie dus.

Naast zelfcompassie leren kun je ook proberen mindfulness toe te passen in je leven. Mediteren of andere vormen van mindfulness kunnen jou veel rust en ontspanning geven. Probeer eens 5 minuten per dag te mediteren aan de hand van een video of door gewoon op de bank te zitten met je ogen dicht. Dit kun je elke dag een beetje langer doen tot het uiteindelijk natuurlijk voelt om te doen. Mindfulness kun je trainen, zodat het normaal voelt om momenten voor jezelf te pakken. Maar ook hier geldt weer; je hoeft het niet perse alleen te doen. Je kunt ook Mindfulness coaching gaan volgen. Zo krijg jij hulp van een expert en weet je zeker dat je binnen no time kunt genieten van een relaxter hoofd.

Vergeet niet dat het even wennen is in het begin en dat je lichaam moet wennen aan de ontspanning die je jezelf nu gunt. Daarom is het niet erg als het in het begin nog moeizaam gaat. Een complimentje per dag of 1 minuut mediteren per dag is al een grote stap richting meer zelfliefde. Je verdient het! En als je veel onrust ervaart in je bedrijf kun je altijd nog een mindfulness buddy zoeken. Samen focussen op de positieve gebeurtenissen van de week of behaalde doelen vieren. Dit kun je natuurlijk ook met vrienden en vriendinnen doen. Vergeet niet dat zelfcompassie veel te maken heeft met dankbaar zijn voor jezelf en alles wat je doet. Daar horen ook de mindere ervaringen bij. Want dat leer je weer van.